800 g Maître Cuisine Glace de Crustacés (1000152)
8 dl witte wijn (droog)
2,5 dl witte balsamico
1L tomatensap
200 g brunoise wortel
75 g brunoise wit prei
75 g brunoise venkel
50 g brunoise sjalotjes
50 g brunoise knolselderij
25 g gesneden knoflook
20 peperkorrels
3 jeneverbessen
2 blaadjes laurier
5 dl kookroom
50 g roomboter
1. Doe de witte wijn, witte balsamico, gesneden groenten en de kruiden in een grote sauspan
2. Breng het geheel aan de kook en laat dit tot de helft inkoken
3. Voeg de tomatensap toe en laat het tot één derde inkoken
4. Voeg de Maître Cuisine Glace de Custacés toe en kook het in naar de gewenste smaak
5. Zeef het geheel en voeg de kookroom toe en breng het aan de kook en zet
het vuur laag
6. Voeg de roomboter toe en monteer de beurre blanc met de staafmixer
Gegrilde Grietfilet met Gestoofde venkel en spitskool, geroosterde brunoise van knolselderij gepofte trostomaatjes beurre blanc op basis van Maître Cuisine Glace de Crustacés en een coulis gemaakt van gepofte paprika.