Gegrilde aubergine met Artisjokspread, Griekse yoghurt en lente-ui
Lisimo

Gegrilde aubergine met Artisjokspread, Griekse yoghurt en lente-ui

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten

 

125 gr Lisimo Artisjokspread (2007755)
2 aubergines
3 lente-uitjes
1 teen knoflook
100 gr fetakaas
150 gr Griekse yoghurt
2 el gemalen komijn
1 citroen
6 el olijfolie
40 gr pijnboompitten
75 gr granaatappelpitjes

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200° C.;
  2. Snijd de aubergines in plakken en bestrooi met zout. Laat 10 min. staan en veeg dan het zout er af. Besmeer de plakken met olie;
  3. Verhit de grillpan en grill de aubergine-plakken beetgaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de lente- ui in dunne ringen en pers de knoflook;
  4. Snijd de fetakaas in kleine blokjes. Meng de Griekse yoghurt met de feta en komijn. Rasp de citroen en pers uit. Breng de yoghurt op smaak met citroensap, 2 el olie, zout en peper;
  5. Verdeel een flinke lepel yoghurt op de gegrilde aubergineplak en daarop de Artisjokspread;
  6. Strooi de lente-ui, citroenrasp en de pijnboompitten erover en zet het geheel 15 min. in de oven. Garneer af met granaatappelpitjes, de rest van de olie, zout en peper naar smaak.
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen