125 gr Lisimo Artisjokspread (2007755)
2 aubergines
3 lente-uitjes
1 teen knoflook
100 gr fetakaas
150 gr Griekse yoghurt
2 el gemalen komijn
1 citroen
6 el olijfolie
40 gr pijnboompitten
75 gr granaatappelpitjes
- Verwarm de oven op 200° C.;
- Snijd de aubergines in plakken en bestrooi met zout. Laat 10 min. staan en veeg dan het zout er af. Besmeer de plakken met olie;
- Verhit de grillpan en grill de aubergine-plakken beetgaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de lente- ui in dunne ringen en pers de knoflook;
- Snijd de fetakaas in kleine blokjes. Meng de Griekse yoghurt met de feta en komijn. Rasp de citroen en pers uit. Breng de yoghurt op smaak met citroensap, 2 el olie, zout en peper;
- Verdeel een flinke lepel yoghurt op de gegrilde aubergineplak en daarop de Artisjokspread;
- Strooi de lente-ui, citroenrasp en de pijnboompitten erover en zet het geheel 15 min. in de oven. Garneer af met granaatappelpitjes, de rest van de olie, zout en peper naar smaak.