Kippenragout quiche
Neven Food

Kippenragout quiche

Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 75 minuten
Ingrediënten

500 gr Neven food kippenragout (700370)
200 gr Tarwebloem
1 tl Zout
100 gr Koude boter
1 ei
1 el Koud water
3 uien
30 gr Verse italiaande kruiden
3 eieren
150 gr prei
25 gr Boter
1 citroen

Bereidingswijze
  1. Doe de gezeefde bloem en zout in de keukenmachine;
  2. Voeg boter in stukjes toe;
  3. Maal tot een kruimel deeg;
  4. Voeg eieren en water toe en mix tot een deeg;
  5. Haal het deeg uit de machine en kneed tot een bal;
  6. Laat 30 min rusten in de koelkast;
  7. Bestuif het werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg tot een lap van 30 cm;
  8. Bekleed een ingevette springvorm met het deeg;
  9. Prik gaatjes in de bodem;
  10. Verwarm de oven op 250°c;
  11. Snijd uien en prei in halve ringen;
  12. Verhit boter in een pan en fruit de ui en prei;
  13. Hak de kruiden fijn;
  14. Roer de eieren los met zout, peper en de italiaanse kruiden;
  15. Rasp de citroen en voeg dit toe aan het ei mengsel;
  16. Meng de neven food kippenragout met het ei mengsel;
  17. Schep de vulling in de in de vorm en zet de quiche in de oven;
  18. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 175°c en bak in 40 min goudbruin.
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen