500 gr Neven food kippenragout (700370)
200 gr Tarwebloem
1 tl Zout
100 gr Koude boter
1 ei
1 el Koud water
3 uien
30 gr Verse italiaande kruiden
3 eieren
150 gr prei
25 gr Boter
1 citroen
- Doe de gezeefde bloem en zout in de keukenmachine;
- Voeg boter in stukjes toe;
- Maal tot een kruimel deeg;
- Voeg eieren en water toe en mix tot een deeg;
- Haal het deeg uit de machine en kneed tot een bal;
- Laat 30 min rusten in de koelkast;
- Bestuif het werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg tot een lap van 30 cm;
- Bekleed een ingevette springvorm met het deeg;
- Prik gaatjes in de bodem;
- Verwarm de oven op 250°c;
- Snijd uien en prei in halve ringen;
- Verhit boter in een pan en fruit de ui en prei;
- Hak de kruiden fijn;
- Roer de eieren los met zout, peper en de italiaanse kruiden;
- Rasp de citroen en voeg dit toe aan het ei mengsel;
- Meng de neven food kippenragout met het ei mengsel;
- Schep de vulling in de in de vorm en zet de quiche in de oven;
- Verlaag de temperatuur na 10 min naar 175°c en bak in 40 min goudbruin.