500 gr Neven Food Kippenragout (700370)
200 gr tarwebloem
1 tl zout
100 gr koude boter
1 ei
1 el koud water
3 uien
30 gr verse Italiaanse kruiden (salie en rozemarijn)
3 eieren
150 gr prei
25 gr boter
1 citroen
Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min tot een kruimelig deeg. Voeg de eieren en water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Haal het deeg uit machine en kneed het kort met je handen tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 min rusten in de koelkast.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm. Vet een springvorm in. Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat het min mogelijk rijst.
Verwarm de oven op 250 graden.Snijd de uien en prei in halve ringen. Verhit boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en prei aan. Hak de salie en rozemarijn fijn. Roer in een kom de eieren los. Voeg zout en peper, salie, en rozemarijn toe. Spoel de citroen schoon, rasp de schil en roer de rasp door het ei mengsel. Meng de kippen ragout met het eiermengsel.
Schep de vulling in de quichevorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Zet de quiche in de oven. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 175 graden en bak de taart nog ca. 40 min tot hij goudbruin en gaar is.
Serveer op een mooie schaal.