400 g Maitre Cuisine Glace de Volaille (1000150)
200 g Maître Cuisine Glace de Canard (1000154)
200 g gesneden ui
100 g gember
50 g knoflook
25 g rode peper
50 g citroengras
50 g galanga wortel
20 blaadjes limoen blad
4 liter water
1 ½ l kokosmelk
50 g vissaus
35 g zout
Zonnebloemolie om in te bakken
1. Maak de ui, gember, knoflook en rode peper schoon en cutter het fijn.
2. Zweet de gecutterde groenten aan (niet kleuren)in de zonnebloemolie.
3. Voeg nu het water, Glace de Volaille en Glace de Canard toe en smelt het in de pan
4. Voeg het gekneusde citroengras, gesneden galanga wortel en de limoenblaadjes toe
5. Breng de soep zachtjes aan de kook en zet het vuur laag, nu voeg je de kokosmelk, vissaus en het zout toe.
6. Laat de soep 30 minuten trekken op laag vuur en koel daarna de soep terug met de garnituren nog in de soep.
7. Zeef de soep.