Vegan pompoensoep geserveerd met bleekselderij stengel, Tomaten Bruschetta, puntpaprika en pompoenpitten
- 260 gr Lisimo Tomaten Bruschetta (2000934)
- 400 gram pompoen
- 200 gr rode puntpaprika
- 100 gr rode ui
- 15 gr knoflook
- 1 ltr groenten bouillon
- ½ spaanse rode peper
- 20 gr verse dragon
- 2 stengels bosui
- 4 stengels bleekselderij
- 80 gr geblancheerde edammerboontjes
- 20 gr pompoenpitten
- gele en oranje puntpaprika ringetjes
- zout en peper uit de molen
- Bak de pompoen, rode puntpaprika, rode ui, rode peper en knoflook samen aan;
- wanneer deze mooi bruin gebakken zijn voeg je de groenten bouillon, 100 gram Tomaten Bruschetta en verse dragon toe;
- kook de groenten in de bouillon gaar;
- wanneer de groenten gaargekookt zijn draai deze tot een gladde homogene massa;
- schil de stengels bleekselderij en leg deze op wat ijswater;
- maak wat inkepingen in de bleekselderij zodat deze mooi op het glas blijft liggen;
- garneer de bleekselderij met de overgebleven Tomaten Bruschetta wat edammerboontjes, bosui, wat schijfjes gele en oranje puntpaprika;
- doe onder in het glas wat gesneden bosui, pompoenpitjes en wat edammerboontjes evt nog wat extra puntpaprika;
- giet de warme soep op de garnituur en werk af met de stengel bleekselderij.
In de zomer ook leuk te serveren als Gazpacho met evt wat extra granaatappel er in.